Glycolic acid kopen: alles wat je moet weten over dit huidverzorgingsingrediënt

25 maart 2023 Door beintentionallyalivecom 0

Glycolic acid kopen: alles wat je moet weten

Glycolic acid, ook wel glycolzuur genoemd, is een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen voor de huid. Het wordt vaak gebruikt om acne te behandelen, rimpels te verminderen en de huidtextuur te verbeteren. Maar waar moet je op letten als je glycolic acid wilt kopen? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Wat is glycolic acid?

Glycolic acid is een alpha-hydroxyzuur (AHA) dat van nature voorkomt in suikerriet, ananas en bieten. Het heeft een kleine molecuulgrootte en kan daarom diep doordringen in de huid. Glycolic acid wordt vaak gebruikt in peelings en exfoliërende producten vanwege zijn vermogen om dode huidcellen te verwijderen en de celvernieuwing te stimuleren.

Voordelen van glycolic acid

Glycolic acid heeft verschillende voordelen voor de huid:

– Het vermindert acne: Glycolic acid kan helpen bij het verminderen van acne door dode huidcellen te verwijderen die poriën kunnen verstoppen en ontstekingen kunnen veroorzaken.

– Het vermindert rimpels: Glycolic acid kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door de collageensynthese te stimuleren en de celvernieuwing te verbeteren.

– Het verbetert de huidtextuur: Door dode huidcellen te verwijderen, kan glycolic acid helpen bij het verbeteren van de algehele textuur en uitstraling van de huid.

Waar moet je op letten als je glycolic acid wilt kopen?

Als je glycolic acid wilt kopen, zijn er een paar dingen waar je op moet letten:

– Concentratie: Glycolic acid is verkrijgbaar in verschillende concentraties, variërend van 5% tot 30%. Als je nieuw bent met glycolic acid, is het belangrijk om met een lagere concentratie te beginnen om irritatie of schade aan de huid te voorkomen.

– pH-waarde: De pH-waarde van het product is ook belangrijk omdat deze invloed heeft op hoe effectief het glycolic zuur zal zijn. Een pH-waarde tussen 3 en 4 wordt over het algemeen als optimaal beschouwd voor maximale effectiviteit.

– Formulering: Glycolic zuur kan worden gevonden in verschillende soorten productformulering zoals toners, serums, crèmes of peelings. Kies een formulering die past bij jouw behoeften en routine.

Conclusie

Glycolzuur kan een geweldig ingrediënt zijn om toe te voegen aan jouw skincare routine als je op zoek bent naar acnebehandeling of anti-verouderingseffect. Wanneer je glycolzuur gaat kopen, zorg er dan voor dat je let op concentratie, pH-waarde en formulering. Als u twijfelt over welk product u moet kiezen of hoe u het moet gebruiken, raadpleeg dan altijd uw dermatoloog of schoonheidsspecialist voor advies.

 

Veelgestelde vragen over het kopen van glycolic acid: gebruik en werking.

 1. Hoe gebruik je Glycolic acid?
 2. Wat doet Glycolic acid 7%?
 3. Hoe Glycolic acid gebruiken?
 4. Wat doet Glycolic acid the ordinary?

Hoe gebruik je Glycolic acid?

Glycolic acid is een krachtig ingrediënt dat kan helpen bij het verbeteren van de huidtextuur, het verminderen van acne en het verminderen van fijne lijntjes en rimpels. Maar hoe gebruik je glycolic acid in je skincare routine? Hier zijn enkele tips:

 1. Begin met een lage concentratie: Als je nieuw bent met glycolic acid, begin dan met een product met een lage concentratie, zoals 5% of 10%. Dit helpt om irritatie te voorkomen en geeft jouw huid de kans om te wennen aan het ingrediënt.
 2. Gebruik het ’s avonds: Glycolic acid kan de huid gevoeliger maken voor zonlicht, dus gebruik het bij voorkeur ’s avonds voordat je naar bed gaat.
 3. Reinig eerst jouw gezicht: Reinig jouw gezicht grondig voordat je glycolic acid aanbrengt. Dit helpt om vuil en overtollige olie te verwijderen, zodat het glycolic acid beter kan doordringen in de huid.
 4. Breng aan op een droge huid: Breng glycolic acid aan op een droge huid om maximale absorptie te garanderen.
 5. Vermijd gevoelige gebieden: Vermijd gevoelige gebieden zoals rond de ogen en mond, waar de huid dunner is.
 6. Laat het even intrekken: Laat glycolic acid even intrekken voordat je andere producten aanbrengt. Dit geeft de zuur de tijd om in te werken op jouw huid.
 7. Gebruik zonnebrandcrème overdag: Glycolic acid kan de huid gevoeliger maken voor zonlicht, dus gebruik overdag altijd zonnebrandcrème om jouw huid te beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
 8. Bouw geleidelijk op: Als jouw huid goed reageert op glycolic acid, kun je geleidelijk overgaan naar producten met hogere concentraties of vaker gebruik maken van glycolzuurproducten.

Het is belangrijk om geduldig te zijn wanneer je begint met het gebruiken van glycolic acid in jouw skincare routine en let altijd goed op hoe jouw huid reageert op dit ingrediënt. Raadpleeg altijd een dermatoloog of schoonheidsspecialist als u vragen of twijfels heeft over het gebruik van dit ingrediënt in uw skincare routine.

Wat doet Glycolic acid 7%?

Glycolic acid 7% is een exfoliërende oplossing die wordt gebruikt in huidverzorgingsproducten. Het is een alpha-hydroxyzuur (AHA) afgeleid van suikerriet dat helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de celvernieuwing.

Wanneer glycolic acid 7% wordt aangebracht op de huid, dringt het door in de bovenste laag van de epidermis en breekt het de verbindingen af tussen de dode huidcellen, waardoor ze gemakkelijker kunnen worden verwijderd. Dit proces helpt bij het verbeteren van de textuur en uitstraling van de huid, waardoor deze er helderder en gladder uitziet.

Daarnaast kan glycolic acid 7% ook helpen bij het verminderen van acne door poriën te ontstoppen en ontstekingen te verminderen. Het kan ook helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels door de collageensynthese te stimuleren.

Het is belangrijk om op te merken dat glycolic acid 7% een krachtig ingrediënt is en daarom moet worden gebruikt met voorzichtigheid. Begin met een kleinere concentratie als je nieuw bent met glycolic acid of als je een gevoelige huid hebt. Overmatig gebruik kan leiden tot irritatie of schade aan de huid. Raadpleeg altijd uw dermatoloog of schoonheidsspecialist voor advies over hoe u glycolic acid 7% veilig kunt gebruiken in uw huidverzorgingsroutine.

Hoe Glycolic acid gebruiken?

Glycolic acid is een populair ingrediënt in huidverzorgingsproducten vanwege de vele voordelen voor de huid. Het wordt vaak gebruikt om acne te behandelen, rimpels te verminderen en de huidtextuur te verbeteren. Maar hoe gebruik je glycolic acid in je skincare routine? In dit artikel geven we je alle informatie die je nodig hebt.

Stap 1: Reiniging

Begin met het reinigen van je gezicht met een milde reiniger en dep het droog met een schone handdoek. Dit zorgt ervoor dat het glycolic zuur goed wordt opgenomen door de huid.

Stap 2: Glycolic acid product aanbrengen

Breng het glycolic zuur product aan op je gezicht, nek of andere gewenste gebieden. Begin met een lage concentratie van 5% of 10% als je nieuw bent met glycolic acid. Als je al bekend bent met glycolic acid, kun je kiezen voor hogere concentraties tot maximaal 30%. Breng niet te veel product aan en vermijd contact met de ogen.

Stap 3: Laat het product intrekken

Laat het product intrekken volgens de aanbevolen tijd op de verpakking. Dit kan variëren van enkele minuten tot een half uur, afhankelijk van de concentratie van het product en jouw huidtype. Vermijd blootstelling aan direct zonlicht tijdens deze stap.

Stap 4: Neutraliseer (indien nodig)

Sommige glycolzuurproducten moeten worden geneutraliseerd om irritatie te voorkomen. Controleer daarom altijd of dit nodig is op de verpakking van jouw specifieke product.

Stap 5: Hydrateren

Glycolzuur kan uitdroging veroorzaken, dus gebruik na gebruik altijd een hydraterende crème om jouw huid gehydrateerd te houden.

Tips:

– Begin langzaam en bouw geleidelijk op naar hogere concentraties.

– Gebruik geen andere exfoliërende producten samen met glycolzuur.

– Gebruik altijd zonnebrandcrème als onderdeel van jouw ochtendroutine omdat glycolzuur jouw huid gevoeliger kan maken voor zonneschade.

Conclusie:

Glycolzuur kan geweldige resultaten opleveren als het correct wordt gebruikt in jouw skincare routine. Volg deze stappen om ervoor te zorgen dat je het meeste uit jouw glycolzuurproduct haalt en raadpleeg altijd een dermatoloog of schoonheidsspecialist als u vragen heeft over hoe u dit ingrediënt correct kunt gebruiken.

Wat doet Glycolic acid the ordinary?

Glycolic acid van The Ordinary is een exfoliërend product dat is ontworpen om de huidtextuur te verbeteren, poriën te verminderen en de algehele uitstraling van de huid te verbeteren. Het bevat 7% glycolzuur, dat helpt bij het verwijderen van dode huidcellen en het stimuleren van de celvernieuwing. Dit kan helpen bij het verminderen van fijne lijntjes en rimpels, evenals het verbeteren van de huidtextuur en -tint. Het product heeft ook een pH-waarde van 3,5 – 3,7, wat ideaal is voor maximale effectiviteit. Glycolic acid van The Ordinary kan worden gebruikt als onderdeel van een dagelijkse skincare-routine en wordt aanbevolen voor mensen met een normale tot droge huid. Het is belangrijk om dit product langzaam op te bouwen en te beginnen met één keer per week gebruik om irritatie of schade aan de huid te voorkomen. Zoals met alle nieuwe skincare-producten, is het raadzaam om eerst advies in te winnen bij een dermatoloog of schoonheidsspecialist voordat u begint met gebruik.