Sfeervol tafelen met onze prachtige hanglampen voor boven de eettafel!

24 juni 2023 Door beintentionallyalivecom 0

Hanglampen voor boven de eettafel: tips en inspiratie

Een mooie hanglamp boven de eettafel kan zorgen voor een gezellige sfeer en een echte eyecatcher zijn in uw interieur. Maar hoe kiest u de juiste hanglamp voor boven uw eettafel? En waar moet u op letten bij het ophangen ervan? In dit artikel geven we u tips en inspiratie voor het kiezen van de perfecte hanglamp voor uw eettafel.

De juiste grootte

Een belangrijke factor bij het kiezen van een hanglamp voor boven de eettafel is de grootte. Als vuistregel kunt u aanhouden dat de diameter van de lamp ongeveer één derde tot één vierde van de breedte van uw eettafel moet zijn. Zo voorkomt u dat de lamp te klein of te groot lijkt in verhouding tot uw tafel.

De hoogte

De hoogte waarop u uw hanglamp ophangt, is ook van belang. Over het algemeen wordt aangeraden om de onderkant van de lamp op ongeveer 60-70 cm boven het tafelblad te hangen, zodat er voldoende licht op de tafel schijnt zonder dat het hinderlijk in uw ogen schijnt.

Stijl en kleur

Natuurlijk wilt u ook dat uw hanglamp past bij uw interieurstijl en kleurenschema. Kies bijvoorbeeld voor een industriële look met een metalen lamp of ga juist voor een klassiekere uitstraling met een glazen of kristallen exemplaar. Bedenk ook of u wilt dat de lamp een opvallende kleur heeft of juist neutraal is, zodat uw tafel en stoelen de show stelen.

Lichtbron

Tot slot is het belangrijk om te bedenken welk soort licht u wilt dat uw hanglamp geeft. Wilt u helder wit licht voor functionele doeleinden of juist warm geel licht voor een gezellige sfeer? Kies bijvoorbeeld voor dimbare lampen als u beide wilt kunnen afwisselen.

Enkele inspirerende hanglampen voor boven de eettafel zijn bijvoorbeeld de industriële hanglampen van Light & Living, de glazen hanglampen van Eglo en de moderne designlampen van Lucide. Laat u inspireren door ons ruime aanbod op Lampentoppers.nl en kies de perfecte hanglamp voor boven uw eettafel!

Kies nu de perfecte hanglamp voor boven uw eettafel en creëer een gezellige sfeer in uw interieur! Bekijk ons ruime aanbod op Lampentoppers.nl en profiteer van onze scherpe prijzen en snelle levering. Bestel vandaag nog en geniet binnenkort van uw nieuwe eyecatcher!