tenerife immo

Tenerife Immo: Uw Gids voor Onroerend Goed op het Zonnige Tenerife

03 november 2023 Door beintentionallyalivecom 0

Tenerife Immo: Uw Gids voor Onroerend Goed op Tenerife

Tenerife, het grootste eiland van de Canarische Eilanden, is een paradijselijke bestemming die jaarlijks miljoenen toeristen trekt. Maar naast het prachtige landschap en de zonnige stranden, heeft Tenerife ook veel te bieden op het gebied van onroerend goed. Of u nu op zoek bent naar een vakantiehuis, een investeringsmogelijkheid of wilt verhuizen naar dit idyllische eiland, Tenerife Immo is uw gids om uw droom werkelijkheid te laten worden.

Met een uitgebreide kennis van de lokale vastgoedmarkt en jarenlange ervaring in de sector, helpt Tenerife Immo u bij elke stap van het koopproces. Van het vinden van het perfecte pand tot en met de juridische afhandeling, ons team van professionals staat voor u klaar om u te begeleiden en te adviseren.

Een van de voordelen van investeren in onroerend goed op Tenerife is de diversiteit aan beschikbare opties. Van luxe villa’s met adembenemende uitzichten tot moderne appartementen in bruisende steden, er is voor elk wat wils. Bovendien biedt Tenerife Immo ook mogelijkheden voor commercieel vastgoed, zoals hotels en restaurants, voor wie geïnteresseerd is in zakelijke investeringen.

Naast het brede scala aan beschikbare panden biedt Tenerife Immo ook deskundig advies over financiële aspecten en juridische procedures. Ons team werkt samen met betrouwbare advocaten en financiële adviseurs om ervoor te zorgen dat uw investering veilig en succesvol is.

Bovendien is Tenerife een aantrekkelijke bestemming voor expats die op zoek zijn naar een nieuw leven in de zon. Met een aangenaam klimaat het hele jaar door, uitstekende gezondheidszorg en een lage kosten van levensonderhoud, biedt Tenerife de perfecte omgeving om te genieten van uw pensioen of om te werken op afstand.

Bij Tenerife Immo begrijpen we dat het kopen van onroerend goed een belangrijke beslissing is. Daarom streven we ernaar om u de best mogelijke service te bieden, gebaseerd op vertrouwen, transparantie en professionaliteit. We luisteren naar uw wensen en behoeften, en vinden samen met u het perfecte pand dat aan al uw verwachtingen voldoet.

Dus als u geïnteresseerd bent in het kopen van onroerend goed op Tenerife, neem dan contact op met Tenerife Immo. Wij staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw droom om eigenaar te worden van een stukje paradijs op dit prachtige eiland.

 

6 Veelgestelde Vragen over Tenerife Onroerend Goed Beantwoord

 1. Wat zijn de beste gebieden in Tenerife om een ​​huis te kopen?
 2. Welke prijzen zijn er voor het kopen van onroerend goed in Tenerife?
 3. Wat is de gemiddelde jaarlijkse huurprijs in Tenerife?
 4. Wat is het verschil tussen koop en verhuur in Tenerife?
 5. Hoeveel belasting moet worden betaald bij het kopen van onroerend goed in Tenerife?
 6. Welke documenten moet je aanleveren bij het kopen van een woning op Tenerife?

Wat zijn de beste gebieden in Tenerife om een ​​huis te kopen?

Tenerife biedt een verscheidenheid aan prachtige gebieden om een huis te kopen, elk met zijn eigen unieke kenmerken en aantrekkingskracht. Hier zijn enkele van de beste gebieden om te overwegen:

 1. Costa Adeje: Gelegen in het zuidwesten van Tenerife, is Costa Adeje een populaire bestemming voor luxe vastgoed. Met prachtige stranden, exclusieve resorts, golfbanen en winkelcentra, trekt dit gebied zowel toeristen als kopers aan die op zoek zijn naar hoogwaardige accommodaties.
 2. Los Cristianos: Dit voormalige vissersdorp is uitgegroeid tot een bruisende badplaats met een charmante mix van traditionele en moderne architectuur. Los Cristianos biedt prachtige stranden, levendige restaurants en bars, evenals goede verbindingen met andere delen van het eiland.
 3. Playa de las Américas: Een ander populaire badplaats in het zuiden van Tenerife is Playa de las Américas. Dit gebied staat bekend om zijn bruisende nachtleven, talloze restaurants en winkels, evenals mooie stranden. Het is een ideale locatie voor mensen die op zoek zijn naar entertainment en recreatiemogelijkheden.
 4. Puerto de la Cruz: In het noorden van Tenerife ligt Puerto de la Cruz, dat bekend staat om zijn charmante oude stad en historische architectuur. Dit gebied biedt prachtige promenades langs de kustlijn, weelderige tuinen zoals de beroemde Loro Parque en een ontspannen sfeer.
 5. Santa Cruz de Tenerife: Als hoofdstad van Tenerife biedt Santa Cruz de Tenerife een mix van stedelijke voorzieningen en natuurlijke schoonheid. Hier vindt u culturele attracties, winkelcentra, levendige straten en prachtige stranden in de omgeving.

Het is belangrijk om te bedenken dat de beste gebieden om een huis te kopen afhankelijk zijn van uw persoonlijke voorkeuren en behoeften. Het is raadzaam om een bezoek te brengen aan verschillende gebieden en advies in te winnen bij lokale vastgoedexperts om u te helpen bij het nemen van een weloverwogen beslissing die past bij uw levensstijl en investeringsdoelen.

Welke prijzen zijn er voor het kopen van onroerend goed in Tenerife?

De prijzen voor onroerend goed in Tenerife variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, het type woning en de staat van het pand. Over het algemeen zijn er echter verschillende prijsklassen waarin vastgoed op het eiland kan worden gekocht.

Voor appartementen en studio’s in populaire toeristische gebieden zoals Playa de las Américas, Los Cristianos en Costa Adeje, kunnen de prijzen variëren van ongeveer €100.000 tot €300.000, afhankelijk van de grootte, locatie en faciliteiten van het pand.

Voor villa’s en vrijstaande huizen op Tenerife liggen de prijzen over het algemeen hoger. Luxe villa’s met uitzicht op zee of in exclusieve gebieden zoals Abama kunnen variëren van €500.000 tot meerdere miljoenen euro’s, afhankelijk van de grootte, kwaliteit en locatie.

Het is ook mogelijk om investeringsmogelijkheden te vinden in commercieel vastgoed op Tenerife, zoals hotels, restaurants of winkelruimtes. De prijzen voor dergelijke panden kunnen sterk variëren afhankelijk van de locatie, grootte en winstgevendheid van het bedrijf.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en dat er altijd variaties kunnen zijn afhankelijk van de specifieke kenmerken van elk onroerend goed. Het is raadzaam om contact op te nemen met een professionele makelaar of vastgoedadviseur in Tenerife om specifieke informatie te verkrijgen over de huidige marktprijzen en beschikbaarheid.

Daarnaast moeten potentiële kopers ook rekening houden met extra kosten, zoals belastingen, notaris- en registratiekosten, die van invloed kunnen zijn op de totale kosten van het kopen van onroerend goed in Tenerife. Een deskundige adviseur kan u helpen bij het begrijpen van deze kosten en het plannen van uw budget dienovereenkomstig.

Wat is de gemiddelde jaarlijkse huurprijs in Tenerife?

De gemiddelde jaarlijkse huurprijs in Tenerife varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals de locatie, de grootte en de staat van het pand. Over het algemeen liggen de huurprijzen op het eiland iets lager dan in grote steden op het vasteland van Spanje.

Voor een studio of een klein appartement kunt u rekenen op een gemiddelde jaarlijkse huurprijs tussen €400 en €600. Voor een groter appartement met meerdere slaapkamers of een vrijstaande woning kunnen de prijzen variëren tussen €800 en €1500 per maand.

Het is belangrijk op te merken dat deze prijzen slechts een indicatie zijn en kunnen variëren afhankelijk van de specifieke locatie en andere factoren. Daarom is het raadzaam om contact op te nemen met lokale vastgoedmakelaars of websites die gespecialiseerd zijn in onroerend goed verhuur in Tenerife voor actuele informatie over huurprijzen.

Daarnaast moet u er rekening mee houden dat sommige verhuurders mogelijk aanvullende kosten zoals gemeenschappelijke kosten (indien van toepassing) en nutsvoorzieningen in rekening brengen bovenop de huurprijs. Het is altijd raadzaam om deze details te bespreken voordat u een huurovereenkomst ondertekent.

Het huren van onroerend goed op Tenerife kan een aantrekkelijke optie zijn voor zowel tijdelijke verblijven als langdurige residenties. Het biedt flexibiliteit en geeft u de mogelijkheid om te genieten van alles wat het eiland te bieden heeft, zonder de verantwoordelijkheid van eigendom.

Wat is het verschil tussen koop en verhuur in Tenerife?

Het verschil tussen koop en verhuur in Tenerife heeft te maken met het eigendom van het onroerend goed en de duur van het verblijf.

Bij koop verwerft u de eigendomsrechten van het onroerend goed. U wordt de eigenaar en kunt het pand naar eigen wens gebruiken, of het nu gaat om een vakantiehuis, een investering of om er permanent te wonen. U kunt het pand ook verhuren als u dat wenst, om extra inkomsten te genereren.

Bij verhuur daarentegen huurt u een woning voor een bepaalde periode. Dit kan variëren van enkele dagen tot meerdere maanden of zelfs jaren, afhankelijk van de overeenkomst met de verhuurder. Verhuur is vaak populair bij toeristen die op zoek zijn naar accommodatie tijdens hun vakantie op Tenerife. Het biedt flexibiliteit en de mogelijkheid om verschillende locaties en accommodaties uit te proberen zonder zich aan één specifieke plek te binden.

Bij de keuze tussen koop en verhuur zijn er verschillende factoren waarmee rekening moet worden gehouden. Als u op zoek bent naar stabiliteit en wilt investeren in een eigen woning, dan is koop wellicht de beste optie voor u. Het geeft u volledige controle over uw eigendom en biedt mogelijkheden voor toekomstige waardestijging.

Aan de andere kant kan verhuur aantrekkelijk zijn als u flexibiliteit wilt behouden of als u niet zeker weet hoe lang u op Tenerife wilt blijven. Het stelt u in staat om verschillende wijken en accommodaties uit te proberen voordat u een definitieve beslissing neemt over het kopen van een woning.

Het is belangrijk om juridisch advies in te winnen en de lokale regelgeving te begrijpen voordat u een beslissing neemt. Een professionele vastgoedmakelaar kan u helpen bij het navigeren door de complexiteit van de vastgoedmarkt op Tenerife en u begeleiden bij het nemen van de juiste keuze op basis van uw specifieke behoeften en doelen.

Hoeveel belasting moet worden betaald bij het kopen van onroerend goed in Tenerife?

Bij het kopen van onroerend goed in Tenerife zijn er verschillende belastingen en kosten waarmee rekening moet worden gehouden. Hier zijn enkele van de belangrijkste belastingen die van toepassing kunnen zijn:

 1. Overdrachtsbelasting (Impuesto sobre Transmisiones Patrimoniales – ITP): Deze belasting wordt betaald bij de aankoop van bestaande eigendommen en varieert afhankelijk van de aankoopprijs. Het tarief kan variëren tussen 6,5% en 10%, afhankelijk van de waarde van het onroerend goed.
 2. Algemene Indirecte Belasting (Impuesto General Indirecto Canario – IGIC): Dit is een lokale btw die geldt voor nieuwe eigendommen of onroerend goed dat wordt gekocht via een ontwikkelaar. Het standaardtarief is 7%.
 3. Notariskosten: Bij het kopen van onroerend goed moeten er notariskosten worden betaald voor de opmaak en registratie van de koopakte. Deze kosten variëren afhankelijk van de waarde van het onroerend goed, maar liggen meestal tussen 0,1% en 0,5% van de aankoopprijs.
 4. Kadasterkosten: Deze kosten hebben betrekking op de inschrijving van het eigendom in het kadaster en variëren ook afhankelijk van de waarde van het onroerend goed.

Daarnaast kunnen er andere kosten zijn, zoals juridische kosten voor het inhuren van een advocaat om u bij te staan tijdens het aankoopproces, administratiekosten en eventuele financieringskosten als u een hypotheek nodig heeft.

Het is belangrijk op te merken dat belastingtarieven en -regels kunnen veranderen, dus het is altijd raadzaam om een deskundige belastingadviseur of advocaat te raadplegen die bekend is met de lokale wetgeving en regelgeving met betrekking tot onroerend goed in Tenerife. Zij kunnen u helpen bij het berekenen van de exacte belastingen en kosten die van toepassing zijn op uw specifieke situatie.

Welke documenten moet je aanleveren bij het kopen van een woning op Tenerife?

Bij het kopen van een woning op Tenerife zijn er verschillende documenten die u moet aanleveren om het koopproces succesvol af te ronden. Hier zijn enkele van de belangrijkste documenten die meestal vereist zijn:

 1. Paspoort of identiteitsbewijs: U moet een geldig paspoort of identiteitsbewijs overleggen om uw identiteit te bevestigen.
 2. NIE-nummer: Als niet-ingezetene van Spanje heeft u een NIE (Número de Identificación de Extranjero) nodig. Dit is een fiscaal identificatienummer dat vereist is voor alle financiële transacties in Spanje, inclusief het kopen van onroerend goed.
 3. Bewijs van financiële middelen: U moet aantonen dat u over voldoende financiële middelen beschikt om de aankoop te kunnen bekostigen. Dit kan onder meer bankafschriften, bewijzen van inkomen, belastingaangiften of andere relevante documenten omvatten.
 4. Koopcontract: Het koopcontract, ook wel “Contrato de Compraventa” genoemd, is een juridisch bindend document waarin alle voorwaarden van de verkoop worden vastgelegd, zoals de prijs, betalingsvoorwaarden en opleveringsdatum.
 5. Eigendomsregisteruittreksel: Een “Nota Simple” is een officieel uittreksel uit het eigendomsregister waarin informatie staat over het onroerend goed, zoals eigendomsgegevens, eventuele hypotheken of beperkingen op het pand.
 6. Certificaat van woonlasten: Een “Certificado de Cargas” is een certificaat waarin wordt bevestigd dat er geen openstaande schulden of lasten zijn op het onroerend goed, zoals achterstallige gemeentelijke belastingen of servicekosten.
 7. Bouwvergunning en technische documentatie: Als het pand nieuw is of recentelijk is gerenoveerd, moet u mogelijk bouwvergunningen en technische documentatie verstrekken om de legaliteit van het pand te bevestigen.

Daarnaast kunnen er nog aanvullende documenten vereist zijn, afhankelijk van de specifieke omstandigheden en eisen van de verkoper, makelaar of notaris. Het is altijd raadzaam om advies in te winnen bij een professionele vastgoedadviseur of advocaat die u kan begeleiden bij het verzamelen en indienen van de juiste documentatie tijdens het koopproces op Tenerife.